Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysisen fysioterapian kokemuksellisen oppimisen prosessi tukee asiakkaan kokonaisvaltaista kuntoutumista. Psykofyysisessä fysioterapiassa tiedostetaan esimerkiksi se, miten kaikki elämänkokemuksemme vaikuttavat kehossa ja mielessä vielä tänä päivänäkin – opimme ymmärtämään itseämme ja kehomielemme reagointitapaa entistä paremmin. Fysioterapia siis sisältää myös psykososiaalisia elementtejä – olemmehan me bio-psyko-sosiaalis-henkisiä olentoja.

Terapiaprosessin avulla on mahdollista saada lisää kehon ja mielen voimavaroja jokapäiväiseen elämään: työhön, vapaa-aikaan ja ihmissuhteisiin. Psykofyysisen fysioterapian tavoitteet ja eteneminen suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa, ja tärkeää onkin edetä nimenomaan asiakkaan omien voimavarojen ja kiinnostuksen mukaan. Tyypillisesti terapiatunti sisältää keskustelua, kehotietoisuutta lisääviä harjoitteita, hengityksen tiedostamista, ja usein harjoitellaan myös sellaisia erityismenetelmiä, joita asiakas voi halutessaan ottaa käyttöön itselleen. Psykofyysisillä fysioterapeuteilla voi olla taustalla erilaista koulutusta sekä omalta erikoisalaltaan, että täydentäviä moniammatillisia koulutuksia. Itselläni on käytössä mm. seuraavia menetelmiä, joista osa on ns. moniammatillisia:

  • BBAT (Basic Body Awareness Therapy) -fysioterapiamenetelmä
  • Hengitysterapia
  • TRE (Tension & Trauma Releasing Exercises)
  • Sovellettu rentoutus ja muut rentoutumismenetelmät
  • NLP (Neuro-Linquistic Programming)
  • EFT (Emotional Freedom Techniques) ja erilaiset kivunsäätelyyn liittyvät akupistehoito-ohjaukset

HUOM! FYSIOTERAPIAN OSALTA SV3FM-LÄHETTEEN KELAKORVAUKSET POISTUVAT 1.1.2023 ALKAEN! FYSIOTERAPIAAN VOI HAKEUTUA ILMAN LÄHETETTÄ, MUTTA TIETYT TAHOT EDELLYTTÄVÄT EDELLEEN KYSEISTÄ LÄHETETTÄ ESIM. OSANA VAKUUTUSYHTIÖN KORVAAMAA FYSIOTERAPIAA.

Vastaanoton aikana on mahdollista kokeilla ja käyttää Neurosonic-hoitoa, jolla on ollut positiivinen vaste mm. kroonisen kivun, uupumuksen ja unettomuuden hoidossa! Neurosonic-hoitoa voidaan käyttää yhdistelmänä niin, että samaan aikaan tehdään selinmakuulla tehtäviä keho- ja hengitystietoisuusharjoituksia tai kosketukseen pohjautuvaa tiedostavaa terapiaa. Neurosonic on käytössä vain Viljatien työhuoneellani Malmilla.

VARAA AIKA MALMILLE TÄSTÄ.

VARAA AIKA TERVEYSTALOON TÄSTÄ – hae aikoja asiantuntijahaun kautta nimelläni ’Karita Palomäki’.

Share