UUTTA: Vastaanoton aikana on mahdollista kokeilla ja käyttää Neurosonic-hoitoa, jolla on ollut positiivinen vaste mm. kroonisen kivun ja unettomuuden hoidossa!
Kipukokemus on aina moniulotteinen, varsinkin kun puhutaan pitkittyneistä kivuista. Kivuntutkimus on kehittynyt paljon viimeisen 10 vuoden aikana, ja nykyään ymmärretään mm. se, että kroonisen kivun takana on keskushermoston herkistyminen kipuaistimukselle. Kipu siis ikäänkuin ”tapahtuu” aivoissa, ja moderni kivunhoito perustuukin perinteisten menetelmien lisäksi aivojen ”kuntouttamiseen” ja tämän herkistymisen vapauttamiseen mm. erilaisten stressinsäätelykeinojen avulla.
Näitä keinoja on olemassa paljon. Itse hyödynnän kroonisen kivun hoidossa keho- ja hengitystietoisuusharjoituksia, erilaisia stressinsäätelykeinoja sekä erityisiä kivunsäätelyharjoitteita. Myös kipuun liittyviä tunteita on tärkeä työstää, ja tähän soveltuu esim. EFT Tapping -menetelmä. Periaatteessa kaikki käyttämäni menetelmät ovat sellaisia, joita asiakas oppii käyttämään osana itsehoitoa. Hyödynnän asiakkaan ohjaamisessa nykyään erittäin paljon myös äänitteitä, joiden avulla voi harjoitella kotona.
Kirja KEHON VIISAAT VIESTIT. VAPAAKSI KIVUSTA, STRESSISTÄ JA KUORMITTAVISTA TUNTEISTA (Kirjapaja 2016) löytyy suurimmista kirjakaupoista sekä on tilattavissa nettikirjakaupoista, esim. Adlibris, mikäli painosta on vielä jäljellä.
LUE UUDESTA KIPUASIAKKAILLE RÄÄTÄLÖIDYSTÄ PALVELUPAKETISTA TÄSTÄ LINKISTÄ!
Katso myös artikkeli: http://autuuttaaivoille.fi/krooniseen-kipuun-liittyy-usein-stressi/
Unettomuuden hoito on yksilöllistä. Aluksi pyritään tiedostamaan kaikki ne tekijät, jotka ovat alun perin käynnistäneet nukahtamis- tai uniongelmat. Lääkkeetön unettomuuden hoito sisältää sekä kehoon että mieleen vaikuttavia menetelmiä ja harjoituksia. Ne valitaan yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti.
Uniongelmat ovat monen tekijän summa. Unettomuuden lääkkeettömässä hoidossa pyritään löytämään ja vaikuttamaan niihin yksilöllisiin tekijöihin, jotka ovat vaikuttamassa juuri kyseisen asiakkaan tilanteessa. Kehon ja mielen stressin helpottaminen on yksi tärkeimmistä tavoitteista, unohtamatta kuitenkaan ns. ”unihygieniaa”, joka tarkoittaa mm. erilaisiin fysikaalisiin tekijöihin vaikuttamista (sänky, tyyny, huoneilma, myös ravinto, liikunta jne.).
Hoito sisältää erilaisia psykofyysisiä interventioita. Menetelmiä voivat olla esim. erilaiset tietoisuustaitoharjoitukset, hengitys- ja rentoutusterapia, EFT-terapia, TRE, psykofyysinen fysioterapia ja NLP. Jotkut ovat myös saaneet apua unettomuuteen suunniteltujen äänitteiden kuuntelemisesta. Menetelmät valitaan asiakaslähtöisesti, yhdessä asiakkaan kanssa. Hoidossa keskeistä on myös oma harjoittelu kotona, senhetkisten voimavarojen mukaan.
Katso myös artikkeli: Eikö uni tule? Apua aikuisten unikoulusta.