EFT (Emotional Freedom Techniques)

EFT-TERAPIA 

Apua stressaavien tunteiden, traumojen ja kiputilojen hoitoon.

EFT (Emotional Freedom Techniques) on menetelmä, jossa akupunktiopisteiden stimulointi yhdistyy terapeuttiseen hoitoon. EFT:ssä tiettyjä akupunktiopisteitä sormilla naputtelemalla voidaan helpottaa stressin tunnetta, joka liittyy esim. negatiivisiin ja toistuviin tunnetiloihin ja krooniseen kipuun. EFT soveltuu myös itsehoitoon.

Näyttöön perustuvaa tutkimustietoa on EFT:n vaikuttavuudesta mm. ahdistuneisuuteen, posttraumaattiseen stressiin, krooniseen kipuun (esim. fibromyalgia) sekä eriasteisiin pelkotiloihin. Katso alla oleva tämän hetken johtavan EFT-tutkijan Peta Stapletonin TED-puhe EFT:stä. Löydät kootusti EFT-tutkimuksia mm. TÄÄLTÄ.

EFT on USA:ssa kehitetty mieltä ja kehoa integroiva menetelmä, joka yhdistää terapian ja kehollisen akupunktiopisteiden stimuloinnin.  EFT-terapia vaikuttaa myös suoraan fyysiseen olotilaan helpottavasti, koska jumittunut tunne-energia sijaitsee kehossa, ja se pystytään siis vapauttamaan kehosta ja mielestä tietyn ”protokollan” avulla. EFT-terapialla on saatu erinomaisia tuloksia erilaisten pelko- ja jännitystilojen hoidossa. Se soveltuu tietyin osin myös posttraumaattisen stressin, unettomuuden ja riippuvuuksien hoitoon.

Terapia-asiakkaalle EFT-sarja voidaan ohjata niin, että asiakas pystyy käyttämään menetelmää myös itsenäisesti tietyn tunnetilan, kuten ahdistuksen tai pelon, voimistuessa. Terveydenhuollon lisäksi EFT:tä hyödynnetään mm. urheilijoiden henkisessä valmennuksessa ja coachingissa. Voit varata EFT-terapiaan joko 60 minuutin tai 110 minuutin ajan. Suosittelen pidempää aikaa. 110 min ajat mahdollisia vain Malmilla.

Lataa Gary Craigin suomennettu EFT-käsikirja tästä (suomentajan luvalla): EFT-KÄSIKIRJA

screenshot_2016-10-13-15-41-55-1

 

 

 

Share